Harta site-ului
Ajutor
Programul probațional antialcool/antidrog “Drink & Drive”
Programul probațional antialcool/antidrog “Drink & Drive”

Fenomenul de conducere sub influența alcoolului este o problemă majoră în R. Moldova, dar implicarea acestui program probațional contribuie la reducerea problemei.
Alcoolul în serios afectează capacitatea de conducere. Conducătorul în stare de ebrietate prezintă pericol mai mare, decât în cazurile în care acesta este bolnav sau se află într-o stare avansată de oboseală.
Conform prevederilor Legii nr.138 din 19.07.2018, intrată în vigoare la 14.12.2018, titularul permisului de conducere care a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă ca pedeapsă penală care prevede privarea/anularea dreptului de conducere a mijlocului de transport, își poate redobândi dreptul de conducere după frecventarea cursurilor programului probațional antialcoolic/antidrog “Drink & Drive” și expirarea termenului de 4 (patru) ani din momentul condamnării.
Programul probațional antialcool/antidrog Drink &Drive este un program de reabilitare a persoanelor condamnate pentru infracțiuni săvârșite prin conducerea mijloacelor de transport sub influența băuturilor alcoolice/substanțe stupefiante.
Programul este derulat de către consilierii de probațiune din cadrul birourilor de probațiune teritoriale ale Inspectoratului Național de Probațiune, pe o perioadă de trei luni și este structurat în 12 sesiuni: 3 individuale și 9 în grup. Dintre care o sesiune include vizita la Centrul de medicină legală din mun. Chișinău. Cheltuielile pentru urmarea cursurilor acestui program (costul 4000 lei) sunt suportate de către beneficiari.
Scopul principal al programului, este sprijinirea beneficiarilor în separarea conducerii a mijloacelor de transport de consumul de alcool, contribuind la scăderea recidivei, reducerea numărului de victime și a prejudiciilor cauzate de accidentele rutiere și creșterea gradului de siguranță în traficul rutier.
Biroul de Probațiune Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Programul probațional antialcool/antidrog “Drink & Drive” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta